Jump to content


Photo

Miren Protest Za Podporo Tibetu - Ljubljana - 31.03.2008


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Gigu

Gigu

    Main moderator

  • Administrators
  • 473 posts
  • Gender:Male

Posted 29 March 2008 - 02:39 PM

SPOROČILO MEDIJEM
Datum: 28.3.2008


Kontaktni osebi:
Gelong Lodreu : 040-272-698 (za angleško govoreče)
Danijela Stamatovič : 040-125-512 (za slovensko govoreče)


NAČRTOVANI PROTESTI PO VSEM SVETU OB PRIHODU OLIMPIUSKEGA OGNJA V PEKING, DNE 31.3.2008
TIBETANCI IN PODPORNIKI TIBETA ZAHTEVAMO,
DA BAKLA NE POTUJE ČEZ TIBET


Ljubljana - 31. marca, ko bo olimpijski ogenj prispel v Peking, bodo po vsem svetu potekali protesti, shodi in molitve v podporo Tibetu, kot opozorilo na trpljenje, ki ga tibetansko ljudstvo doživlja ob sedanjem zatiranju s strani Kitajske. Tibetanci v izgnanstvu in podporniki Tibeta pozivamo, se vsa tibetanska ozemlja izvzamejo iz potovanja olimpijske bakle, ob čemer poudarjamo, da bi bilo proslavljanje kitajske olimpijske bakle in njene tako imenovane "Poti harmonije" po Tibetu ob tem, ko so tibetansko ljudstvo zatrle kitajske vojaške sile, resnično odbijajoče in ga je potrebno zaustaviti.

Podporniki Tibeta v Sloveniji se bomo pridružili Svetovnemu dnevu podpore za Tibet, in sicer:

Dne: 31.3.2008

Čas: ob 13. uri

Kraj: pred kitajsko ambasado - Koblarjeva 3, 1000 Ljubljana

Dogodek: miren shod

Več kot sto petdeset organizacij za podporo Tibetu je pred dvemi tedni s pismom pozvalo predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja, da odpove načrtovane obiske olimpijske bakle na vseh tibetanskih ozemljih. Organizacije članice Mednarodne mreže za podporo Tibetu (1) smo tudi pokroviteljem olimpijske štafete - podjetjem Coca Cola, Lenovo in Samsung - poslale pismo, s katerim smo jih pozvale, da umaknejo svoje sponzorstvo, če Tibet ne bo izbrisan iz načrtovane poti; zdaj pa bomo za podporo svojim zahtevam zaprosile tudi nacionalne olimpijske komiteje.
(1) Mednarodna mreža za podporo Tibetu (International Tibet Support Network) je svetovna koalicija nevladnih organizacij, ki so povezane s Tibetom. Namen te Svetovne koalicije je okrepiti učinkovitost svetovnega gibanja za Tibet. Organizacije članice mednarodne mreže za podporo Tibetu imajo različna stališča glede vprašanja prihodnjega političnega statusa Tibeta, vse pa imajo Tibet za okupirano deželo in si prizadevajo za to, da bi se v Tibetu prenehalo kršenje človekovih pravic, in aktivno delajo na tem, da bi tibetansko ljudstvo pod mednarodno zakonodajo ponovno dobilo pravico, da samo odloča o svojem političnem, ekonomskem, družbenem, verskem in kulturnem statusu.
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users