Jump to content


Photo

Časopis Delo - 8. 1. 2009


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 draftsman

draftsman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 319 posts
  • Location:Slovenia

Posted 23 October 2009 - 03:53 PM

Časopis Delo je objavil članek o različnih templjih v Ljubljani in Sloveniji, vključno z Dharmalingovim. Članek: "Svetišča božjih pastirjev v Ljubljani (in širše); Samo Petančič, Peter Žerjavič, Nina Krajčinović"; Delo, 8. 1. 2009.

Spodaj si lahko preberete bistveni odlomek:

Budistična kongregacija Dharmaling je sicer šesta verska skupnost, ki je podpisala sporazum z državo Slovenijo. Ima stalno naseljenega in kvalificiranega lamo, pod njegovim vodstvom pa se večkrat na teden zbirajo in opravljajo obrede, meditacije ter učenja. Tempelj, ki deluje v vrstni hiši na Melikovi 1, je za zdaj dovolj, vendar, kot pravijo, bi lahko takoj, ko bodo vladne institucije razumele, da bi jim lahko proporcionalno pomagale vsaj toliko kot glavnim religijam, lahko razmišljali o gradnji še bolj tradicionalnega budističnega templja. Prepričani so, da je njihov tempelj pomembna kulturna dobrina, če ne zaradi drugega, že zato, ker je edini in ker najbolj upošteva tradicijo budizma.
In the vastness of the sky, without center or edges, the sun shines, illuminating all things without choosing. This is the way you should help beings. Shabkar Tsogdruk Rangdröl (1781-1851)
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users