Jump to content


Photo

prosim nasvet


 • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 amada

amada

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 2 posts

Posted 17 June 2006 - 01:30 PM

Priglasil sem se na to spletno stran, ker me budizem privlači in tudi po razmišljanju se zelo nagibam k naukom budizma. Ne vem kako in kje bi se priključil oz.dobil stik z osebami iz dharmaling kongregacije,z kako se lahko vključim v to delovanje in se učil budizma od učiteljev kongregacije.Sem namreč iz Posavja, vendar ni taka težava da se zapeljem v drug kraj. Lep pozdrav in hvala

#2 urki

urki

  Advanced Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 90 posts
 • Location:Ljubljana, Slovenia

Posted 17 June 2006 - 05:08 PM

Tashi Delek!

Vsako leto so vsaj 2krat na mesec učenja (letos so bila v etnografskem muzeju) ponavadi v ljubljani. Letos je bilo zadnje učenje včeraj v Godešiču ob predstavitvi Tibetanske kulture oz. slik, izdelkov ob 1000letnici Godešiča. Naslednji ciklus predavanj (če sem prav razumel) se začne oktobra letos.

Kontakt o kongregaciji Dharmaling je na strani http://www.dharmalin.../41/37/lang,sl/ - tu lahko dobiš vse podatke o organizaciji.

Lep pozdrav,
Namgyel :))

#3 Guest_Ani.Chodron_*

Guest_Ani.Chodron_*
 • Guests

Posted 18 June 2006 - 04:46 PM

Taši delek,

vse moje spoštovanje vsem vam, ki kljub oddaljenosti vztrajate v zanimanju za budizem in stopite v stik z njim. :bow: Morda ste opazili, da od vašega pisma dalje obstaja možnost, da si člani dopisujemo prek zasebnih sporočil. :-)) Pod avatarjem na levi strani sporočila najdete stripovski oblaček – možnost, da avtorju sporočila pošljete pismo. Ali pa izberete kuverto – klasično elektronsko pošto.

Žal v Sloveniji religije glede dostopnosti in možnosti prakticiranja niso enakopravne :,( - izven Ljubljane imate ljudje zaenkrat precej manj možnosti stopiti v stik s pristnim Učiteljem in s pristno Darmo, kaj šele gojiti vero v vsej svoji polnosti kot svojo duhovno pot. :,( Vendar to ni nepremostljiva ovira. Če niste edini osamelec v Posavju, ki se zanima za budizem in tibetansko kulturo, lahko povabite Rinpočeja k vam.  ;)
Veliko oblik srečanja obstaja, odvisnih od zanimanja ljudi. Rinpoče predava zdravnikom in medicinskim sestram, učencem v šolah, poslovnežem, na mednarodnih medverskih srečanjih, pripravil je slikovito razstavo Tibet in tibetanska kultura…  :prostate:
Budizem kot religija zanima mnoge ljudi, po drugi strani pa učenja niso nujno konfesionalna, budizem je namreč s svojo globoko etično naravnanostjo in tehnikami dela na umu nadvse uporaben tudi v vsakdanjem življenju človeka katerekoli druge ali nobene konkretne veroizpovedi.

Kot je namignil Namgyel, se lahko prijavite na Dharmalingov poštni seznam, da boste na tekočem z vsemi aktualnimi dogajanji.

Marsikdo iz oddaljenih krajev prihaja predvsem na seminarje, umike in posebne dogodke. Na Saka Dawi se je npr. zbrala pisana druščina budistov iz Slovenije, Avstrije, Romunije, Rusije in seveda Francije.  :))

Lep pozdrav v Posavje in drugam,  :bow:
chödrön

#4 amada

amada

  Newbie

 • Members
 • Pip
 • 2 posts

Posted 19 June 2006 - 01:45 PM

:prostate: sem lepa hvala,ker ste se oglasili z nasveti in tudi s pisnim materialom :))
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users