Jump to content
Dharmaling Forums
Sign in to follow this  
amada

prosim nasvet

Recommended Posts

Priglasil sem se na to spletno stran, ker me budizem privlači in tudi po razmišljanju se zelo nagibam k naukom budizma. Ne vem kako in kje bi se priključil oz.dobil stik z osebami iz dharmaling kongregacije,z kako se lahko vključim v to delovanje in se učil budizma od učiteljev kongregacije.Sem namreč iz Posavja, vendar ni taka težava da se zapeljem v drug kraj. Lep pozdrav in hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tashi Delek!

 

Vsako leto so vsaj 2krat na mesec učenja (letos so bila v etnografskem muzeju) ponavadi v ljubljani. Letos je bilo zadnje učenje včeraj v Godešiču ob predstavitvi Tibetanske kulture oz. slik, izdelkov ob 1000letnici Godešiča. Naslednji ciklus predavanj (če sem prav razumel) se začne oktobra letos.

 

Kontakt o kongregaciji Dharmaling je na strani http://www.dharmaling.org/content/view/41/37/lang,sl/ - tu lahko dobiš vse podatke o organizaciji.

 

Lep pozdrav,

Namgyel :))

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ani.Chodron

Taši delek,

 

vse moje spoštovanje vsem vam, ki kljub oddaljenosti vztrajate v zanimanju za budizem in stopite v stik z njim. :bow: Morda ste opazili, da od vašega pisma dalje obstaja možnost, da si člani dopisujemo prek zasebnih sporočil. :-)) Pod avatarjem na levi strani sporočila najdete stripovski oblaček – možnost, da avtorju sporočila pošljete pismo. Ali pa izberete kuverto – klasično elektronsko pošto.

 

Žal v Sloveniji religije glede dostopnosti in možnosti prakticiranja niso enakopravne :,( - izven Ljubljane imate ljudje zaenkrat precej manj možnosti stopiti v stik s pristnim Učiteljem in s pristno Darmo, kaj šele gojiti vero v vsej svoji polnosti kot svojo duhovno pot. :,( Vendar to ni nepremostljiva ovira. Če niste edini osamelec v Posavju, ki se zanima za budizem in tibetansko kulturo, lahko povabite Rinpočeja k vam.  ;)

Veliko oblik srečanja obstaja, odvisnih od zanimanja ljudi. Rinpoče predava zdravnikom in medicinskim sestram, učencem v šolah, poslovnežem, na mednarodnih medverskih srečanjih, pripravil je slikovito razstavo Tibet in tibetanska kultura…  :prostate:

Budizem kot religija zanima mnoge ljudi, po drugi strani pa učenja niso nujno konfesionalna, budizem je namreč s svojo globoko etično naravnanostjo in tehnikami dela na umu nadvse uporaben tudi v vsakdanjem življenju človeka katerekoli druge ali nobene konkretne veroizpovedi.

 

Kot je namignil Namgyel, se lahko prijavite na Dharmalingov poštni seznam, da boste na tekočem z vsemi aktualnimi dogajanji.

 

Marsikdo iz oddaljenih krajev prihaja predvsem na seminarje, umike in posebne dogodke. Na Saka Dawi se je npr. zbrala pisana druščina budistov iz Slovenije, Avstrije, Romunije, Rusije in seveda Francije.  :))

 

Lep pozdrav v Posavje in drugam,  :bow:

chödrön

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...