Jump to content
Dharmaling Forums
Sign in to follow this  
draftsman

Peticija Proti Legalizaciji Gensko Spremenjenih Rastlin

Recommended Posts

Pozdravljeni,

 

smiselno je prebrati tudi izjavo Koalicije za trajnostni razvoj podeželja, ki je objavljena na spletni strani Inštituta za trajnostni razvoj.

 

Po podatkih s strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v Sloveniji že pridno raste vsaj 31 hibridov koruze MON 810. Torej se mi zdi vprašanje bolj v tem, kako oblikovati zakon in ne o tem, ali ga sploh imeti. ??

 

Zanimiv pa je tudi ta pripis: Republika Slovenija v skladu s pravnim redom Evropske unije ne more predpisati regij, kjer gojenje gensko spremenjenih rastlin ni mogoče. Lahko pa taka območja s prostovoljnimi dogovori ustanovijo posamezniki ali združenja, kar podpira tudi Evropska unija.

V tem primeru bi lahko aktivno povezovanje posameznikov in združenj "očistilo" Slovenijo GSO-poljščin? Imam občutek, da s strani države ni ravno posebnega zanimanja za to, da bi Slovenija temeljila na ekološkem kmetovanju brez GSO. :// Predvsem pa pogrešam več informiranja javnosti o tem vprašanju.

 

Povsem se strinjam, da smo premalo informirani o vseh posledicah, prednostih in slabostih GSO. Zase sem o tem prepričana, vse bolj pa to opažam tudi pri drugih, s katerimi se o tej dilemi pogovarjam. V veliko pomoč mi bodo kakšni linki do preverjenih raziskav (in nepristranskih - če sploh obstajajo!) o GSO, če jih kdo pozna.

 

Vse dobro želim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...